Ensiesiintymisiä ja jännitystä Hunsvotissa

 

RantaKertun alakerrassa sijaitsevassa Satamakapakka Hunsvotissa järjestettiin eräänä keväisenä lauantai-iltana konsertti. Tässä ei sinänsä ole mitään erikoista. Meillähän soitetaan live-musiikkia tuon tuosta. Tällä kertaa keikka oli kuitenkin aivan erityinen, koska se oli illan bändin ensiesiintyminen uudella kokoonpanolla. Vaihtoehtorokkia soittava Blessings oli odottanut konserttiaan malttamattomana ja kynsiään purren. Biisilistaa oli viilattu. Kappaleita treenattu. Bändipalavereja pidetty. Ja lopulta, väistämättä Suuri Päivä koitti. Apua.

Ennen estradille kapuamista soittajia jännittää aina, mutta nyt tilanne oli erityinen, tavallaan ensiesiintyminen. Muutoin hilpeäluontoisena veliveikkosena tunnettu Blessingsin rumpali Teemukin vakavoitui. Itse kukin soittajista alkoi pyyhkiä hikoavia kämmeniään t-paitansa helmoihin. Jalat tamppasivat rytmiä lattiaan. Katseet pälyilivät levottomina Hunsvotin nurkkapöydässä.

Blessingsiä lämmittelemään saapunut trubaduuri Lasse soitti tummanpuhuvaa melodista musiikkiaan, joka sopi jännittyneeseen tunnelmaan oivallisesti. (Eipä ollut Lassekaan soolona aiempia keikkoja vetänyt. Ensikeikka siis tämäkin!) Illan hämärtyessä tunnelma nousi, ja lisää uteliaita musadiggareita alkoi ilmestyä paikalle.

Juuri kun jännitys alkoi tuntua sietämättömältä, heilahtivat keittiön ovet auki ja soittajien pöytään saapui passeli kattaus lohturuokaa. Kvinoa-batamoleburgerit maistuivat kaikille, eikä muutama viileä olutkaan ollut pahitteeksi. Ruumis ruokittuna rokkaaminenkin kävisi kepeämmin.

Kun keikka viimein alkoi, kaikki kirkastui. Jännitys väistyi. Soitto sujui mutkitta. Soundit olivat kohdillaan. Pojat vetivät konkarin elkein. Ja mikä mainiointa, yleisö innostui jammailemaan mukana. Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki!

RantaKertun ja Hunsvotin jengi kiittää Lassea ja Blessingsin poikia loistoillasta!

 

P.S.

Jäitkö miettimään, miksei tekstissä luonnehdittu sanallakaan bändin musiikkia? No siksi, että käväisisit kuuntelemassa sitä ihan itse. Tässä linkki!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.