Hyökkäyksen linjamiehiä ja leppoisia lounashetkiä

Karri Kuuttila. (Kuva: Laura Gálvez)
Karri Kuuttila. (Kuva: Laura Gálvez)

Turku Trojansin hyökkäyksen linjamies Karri Kuuttila istuskelee RantaKertun takan edustalla muhkeassa nojatuolissa, joka hänen allaan tuo mieleen lähinnä nukkekodin kalusteet.  Jälkiruokakahviaan siemailevan goljatin rinnalla keskikokoinen vapaapainijakin näyttäisi sulkapalloilijalta tai metsähiireltä. Mahtaville mitoille (200 cm ja 143 kg) on toki tarkoituksensa. Amerikkalainen jalkapallo, tai tuttavallisemmin ”jefu”, on laji, jossa pelaajan koolla on merkitystä, mikäli mielii menestyä.

Yhdysvalloissakin pelannut ja huomiota saanut Kuuttila sai aggressiivisen pelaajan maineen siirryttyään pelaamaan Suomen Vaahteraliigaan. Jenkeissä kovat otteet oppinut pelaaja vaikuttaa kentän ulkopuolella kuitenkin varsin leppoisalta ja huumorintajuiselta hepulta. Urheilupsykologian graduaan viimeistelevä Kuuttila haluaa ensitöikseen korjata yleisen jenkkifutista koskevan harhakäsityksen. Jos lajia ei tunne, se voi vaikuttaa tolkuttomalta, barbaariselta äheltämiseltä, vaikka todellisuudessa kyseessä on myös hyvin strateginen laji. ”Tämähän on shakkia, hiukan fyysisempää vain”, hän täsmentää. Aika kutkuttava ajatus, pakko myöntää.

Tässä shakkipelissä tanner pöllyää ja tömisee ihan tosissaan. Strategiataitoja voi hioa paperilla, mutta kovan treenin ja fyysisen pelin kestääkseen on huolehdittava tasapainoisesta ja monipuolisesta ravinnosta. Se että ruoka on herkullista, on iso bonus, koska tämänkokoiset jässikät syövät usein ja hartaasti. Aterioinnin täytyy siis olla myös nautinto. ”Olen käynyt RantaKertussa syömässä päivittäin nyt jo parisen vuotta ja tulen käymään jatkossakin. Tämä on paikka mun makuun”, Kuuttila tuumailee.

Kuuttilalle tärkeää pelaamisen lisäksi on lajin kehittäminen Suomessa: ”Olisi hienoa saada suomalaiset innostumaan jefusta, kuten 80-luvulla, jolloin katsomot eivät meinanneet riittää. Nyt laji alkaa olla täällä uudessa nosteessa.” Fanien lisäksi Kuuttila toivoisi katsomoon lisää perheitä: ”Tervetuloa tutustumaan kovatasoiseen jenkkifutikseen. Vaahteraliiga on hyvää jatkoa jalkapallon EM-kisahuumalle. Tunnelmaa ja viihdykettä riittää ihan koko perheelle!”

Vaahteraliigan kausi 2016 on nyt kuumimmillaan. Kärkisijoilla intoa puhkuva Trojans janoaa voittoa. Mainiosti Turkuun kotiutunut Kuuttila kehuukin joukkueen henkeä: ”Matseihin lähdetään pitämään hauskaa, ei siitä stressaamalla mitään tule.”

Lähde kannustamaan Turun pojat mitaleille! RantaKerttu jakaa lippuja Trojansin kotimatseihin 7.7. alkaen (tai niin kauan kuin lippuja riittää). Käväise meillä syömässä, niin saat pyytäessäsi jefu-liput kaupan päälle. Tervetuloa!

GO TROJANS!

Karri Kuuttila. (Kuva: Laura Gálvez)
Karri Kuuttila. (Kuva: Laura Gálvez)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.