Lapset testaa!

DSC_0104-2

Tänään ei ole mikä hyvänsä päivä. Tänään on Toukon nimipäivä, ja nimppareita juhlitaan tietysti leikkimällä. Seuraksi kelpaa vain paras ‒ pikkuveli Nuutti. Nimpparileikkeihin oivallinen paikka löytyy RantaKertun sisäleikkinurkasta. Kaverukset laukkaavat huikean Brio-rautatien kimppuun. Valmiiksi kootussa junaradassa riittää ihmeteltävää, ja vieressä odottaa muhkea laatikollinen rakennuspalikoita ‒ siltä varalta, että inspiraatio yllättää.

 

Touko ottaa veturin ja pitkän vaunuletkan kerralla haltuun, ja hetkessä rautatietunnelista kajahtaa hyvin treenattu ”Tuut tuut!” Nuutin kipparoima rahtialus puolestaan lähestyy rautatiemaailman satamaa. Siellä Touko junineen odotteleekin laivan lastia. Ensin satamanosturin magneetti hiukan oikuttelee, mutta viimein rahti saadaan onnellisesti junan kyytiin. Viereisessä pöydässä äiti saa siis jatkaa huojentuneena kahvipaussiaan. Nuutti näyttää kahta peukkua: ”Veturi on JES!”

DSC_0061-2

Tänään sää hellii, joten kaksikko tahtoo vielä ulos aurinkoon. Mukaan tarttuu ilmapallot ‒ Toukolle vihreä, Nuutille sininen. Jätskejäkään ei nimppareilla unohdeta, tietenkään. Makuvalinta on yksimielinen: ”Mansikkaa!” (Tai no, ehkä myös suklaata, varmuuden vuoksi.)

DSC_0188-2

Terassilla poikia odottaa ulkoleikkipaikka. Nyt Brio-rautatiepalikat vaihtuvat hiekkalaatikon aarteisiin. Puskutraktoreita, kuormureita, lapioita ja ämpäreitä riittää, joten työkalujen jakaminen sujuu veljellisissä tunnelmissa. Äiti nostaa tuon tuosta katseensa lehdestä, vaikkei ehkä tarvitsisikaan. Aidattu on onneksi tämäkin leikkialue.

DSC_0160-2

Siinä välissä, kun jätskit on nautiskeltu ja leikeissä päästy päätökseen, on Förikin ehtinyt ylittää Aurajoen jo useamman kerran. Alkaa olla iltapäivä. Kun pojilta kyselee nimpparitunnelmia, saa vastaukseksi kaksi napakkaa ja tyytyväistä nyökkäystä.

 

Kesäkausi on avattu ulkoleikkialueella, ja sen varustelutaso saa Brio-insinöörien korkeimman, kahden peukun hyväksynnän.

DSC_0129-2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.