Suuria tunteita pienellä lavalla: Country Club -festareita juhlittiin RantaKertussa jo kolmatta vuotta

Dave Lindholm. (Kuva: Laura Gálvez)
Dave Lindholm. (Kuva: Laura Gálvez)

Country Club -festarien viimeinen ilta huipentui juuri trubaduurilegenda Dave Lindholmin keikkaan.  Aiemmin soittovuorossa ollut Mirel Wagner piti puolestaan yleisöään hennossa puristusotteessaan. Eturivissä diggailtiin tippa linssissä. Komeiden, kovien ja koskettavien keikkojen siivittämät festarit saivat arvoisensa kliimaksin.

Festivaalin isähahmo Jani Rämö on juuri saanut kiitettyä runsasta festariyleisöä ja istuu nyt terassilla kylmä siideri edessään. Taustalla äänentoistoa jo roudaillaan pois. Helpotus loistaa Janin kasvoilta. Ei varmaankaan vieras tunne kenellekään ulkoilmafestareita järjestäneelle. Toinen yhteinen tunne lienee neuroottinen sateen pelko. Onneksi maaginen Jarkko Martikainen puski perjantaina pahaenteisen pilvilautan syrjään lumoavalla äänellään. Ukkoselta, rännältä ja meteorisateilta siis vältyttiin. Festarit olivat enemmän kuin onnistuneet.

Vapaaehtoisvoimin festarit organisoineelle Janille palkkio maksetaan hymyinä. Ja nyt silmämääräisesti laskien herra Rämö vaikuttaa varsin varakkaalta mieheltä. “Tärkeintä tässä oli se, että festivaaliyleisö hymyili, nautti ja käyttäytyi loistavasti. Vaikutti siltä, että ihmiset oli oikeasti onnellisia”, hän ynnäilee tyytyväisenä.

 

Mirel Wagner. (Kuva: Laura Gálvez)
Mirel Wagner. (Kuva: Laura Gálvez)

 

Festarijärjestä on loputtoman kiitollinen siitä, että monia paikallisia bändejä on ollut mukana vapaaehtoishengessä. Näistä erityisellä lämmöllä hän mainitsee muun muassa oman suosikkinsa Whale & The Villagen. Avokätiset sponsorit* ovat myös olleet keskeinen tekijä festareiden toteuttamisessa. Erästä henkilöä Jani haluaa kiittää aivan erityisesti: avovaimoaan Liisaa.

Idea Country Club -festareihin syntyi muutamien onnistuneiden klubi-iltojen seurauksena. Jani tuumailikin, pitäisikö klubin kasvaa festareiksi. “Mietin, että voisiko festareita kokeilla seuraavan vuoden kesänä. Tähän avovaimoni Liisa sanoi, että entä jos jo tänä vuonna? Johon vastasin, että niin miksikäs ei. Liisaa on siis kiittäminen koko festarien olemassaolosta.” Nyt kolme festaria myöhemmin voidaan kai jo alkaa puhua jonkinlaisesta RantaKertun traditiosta.

Ensi vuodeksi Janilla on jo muutama kovan luokan esiintyjätavoite, mutta niitä ei vielä uskalla paljastaa. Sen verran hän kuitenkin kertoo, että luvassa on yllättäviä artistikiinnityksiä. Tarkoitus on sekoittaa pakkaa ja kasvattaa festareita.

Vaikka kierroksia aiotaankin nostaa, halutaan samalla pitä kiinni intiimistä klubitunnelmasta. Big bandeille on omat kekkerinsä, mutta Country Clubin idea on simppelimpi. “Musta on hienoa katsoa, kun artisti on yksin lavalla antaen itsestään kaiken. Sillä hetkellä esiintyjä on paljaimmillaan. Tykkään katsoa, kun artisti rääkkää soitintaan ja ottaa siitä kaiken irti. Asia tulee selväksi yhdellä mandoliinilla.”

Ensi vuonna kinkerien kasvaessa myös fasiliteetteihin halutaan kiinnittää erityishuomiota. Tiedossa on lisää tilaa yleisölle sekä festarikansalle ah-niin-tärkeät bajamajat. Tämän vuoden yleisöryntäyksestä yllättynyt RantaKerttu haluaakin pahoitella turhan pitkiksi venyneitä vessajonoja. Tästäkin onneksi lopulta selvittiin talon tapaan hymyissä suin.

Entä mikä oli festarien kohokohta tapahtuman isännälle? “No oma keikka tietysti!” Jani naurahtaa. “Hitosti jännitti ensin, mutta ekojen sointujen kajahdettua ilmoille kaikki pelko kaikkosi. Oli ihan mahtava soittaa, kun jengi oli täysillä mukana alusta loppuun. Ens vuonna pistetään vielä paremmaksi!”

RantaKertun ravintolapäällikkö Tero ja Country Club -festarien primus motor Jani Rämö (Kuva: Laura Gálvez)
RantaKertun ravintolapäällikkö Tero ja Country Club -festarien primus motor Jani Rämö (Kuva: Laura Gálvez)

* Lämmin kiitos sponsoreillemme! HK, Aura, Jukka-Tukku, Ice Beaver, Levykauppa Äx, Laivahostel Borea, MES Musiikin edistämiskeskus, Bright ‒ Event Technology, 8-raita Record Store, Auran aallot 90,5 ja Skincraft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.