Talvi tulee, rokki lämmittää ja bändin nimi hämmentää

 

Vielä kymmenisen vuotta sitten coverbändit saivat renkuttaa Europen Final Countdownia ja Bonkkareiden Runawayta uupumukseen asti. Kyllä siinä yleisökin uuvahti. Ihan normaalia.

Onneksi coverbändirintamalla on muutakin tarjottavaa, nimittäin 2000-luku on ehtinyt jo retroksi asti. Juuri vuosituhannen taitteessa aikuistuneet J.D. and The Cocks -coveryhtyeen jäsenet luottavat Blurin, No Doubtin, Audioslaven ja Smashing Pumpkinsin lumovoimaan. Myös me RantaKertussa ja Hunsvotissa halusimme haltioitua eilispäivän ralleista. Kutsuimme siis nämä Cocks-yhtyeen vesselit verestämään muistiamme.

“Song 2” ja “Just A Girl” ovat radioklassikkoina varmaan tuttuja, jos on sattunut kuuntelemaan radiosta muutakin kuin merisään. Mutta entä J.D. and The Cocks? Hämmennyimme nimestä, ja päätimme kysyä yhtyeen basistilta Hannu Lehdeltä.

– Nimi piti kiireessä keksiä ja heitin jotain läppää, että juon vaan Kukko-bisseä, ettei tuu maha kipeeks. Ni siitä se cocks tuli. Ja “J.D.” tulee Jane Doesta.

Eli gluteenitonta olutta latkivat muusikot ja mysteerilaulaja Jane? Hyväksytään! Entä itse keikka? Varsin vimmainen. Eturiveissä juhlakansaa riitti ruuhkaksi asti, ja Hunsvotin pöydilläkin tanssittiin siihen malliin, ettei ulkona puhaltaneesta syysviimasta ollut tietoakaan.

Vaikka pakkasherra jo kolistelee porstuassa, ei hätää, Hunsvotin keikkaillat lämmittävät. Ja rommitoti. Ehdottomasti myös rommitoti.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.